Lediga studieplatser och sen anmälan

1. Du är här:
  3. Centrum för tvåspråkighetsforskning
  4. Utbildning
  5. Våra utbildningar
  6. Lediga studieplatser och sen anmälan
Lediga studieplatser

Lediga studieplatser eller öppen för sen anmälan – vad är skillnaden?

Lediga studieplatser innebär att utbildningen (kursen, programmet) inte är fullsatt. När du söker blir du antagen om du är behörig och om utbildningen inte hinner bli fullsatt. För att söka gör du en så kallad sen anmälan. Se den ljusaste blå rutan nedan.

Öppen för sen anmälan innebär att utbildningen oftast är fullsatt men att du kan söka och få en reservplats. Det i sin tur innebär att du eventuellt kan få en plats på den, men det vet vi först efter registreringen av de som redan är antagna. Se den ljusaste blå rutan nedan.

Lediga studieplatser

• Här (nedanför den blå rutan) listar vi länkar till utbildningar (kurser, program, kurspaket) om vi har lediga studieplatser efter att antagningen är klar i tvåspråkighet. Se även Svenska som andraspråk, Svenska/Nordiska språk och Tolkning/Översättning.
  • Sök via antagning.se.
  • När du söker blir du antagen (om du är behörig) om inte utbildningen har hunnit bli fullsatt.
  • Läs om vilken behörighet som krävs i utbildningskatalogen, se länk på respektive kurssida.

Student som sitter i en fåtölj med katalog

Sen anmälan

Ansökan för studier är öppen 15 mars–15 april (för studier kommande höst) respektive 15 september–15 oktober (för studier kommande vår).

Efter dessa sista datum kan du till de flesta utbildningar göra en sen anmälan, som öppnar i juli inför höstterminen och i december inför vårterminen. Observera att det kan dröja ända fram till terminsstart innan du får besked.

Britt Arvidsson. Foto: Pia Nordin

Studentexpedition & studievägledare tvåspråkighet

Britt Arvidsson

E-post: studexp.biling.svefler@su.se el.
studievagledare.biling.svefler@su.se

Telefonnummer och telefontider
Rum och besökstider
:
Studievägledare tvåspråkighet

Studierektor grundnivå och avancerad nivå: tvåspråkighet

Tatiana Antontchik

Helena Bani-Shoraka. Foto: Pia Nordin

Studentinflytande vid Institutionen för svenska och flerspråkighet

Helena Bani-Shoraka

Helena är ombud för likabehandlingsfrågor (för studenter) vid Institutionen för svenska och flerspråkighet (inkl. Centrum för tvåspråkighetsforskning och TÖI). Om du inte är student hos oss ska du vända dig till din institution (se SU-sajten).

E-post: helena.bani-shoraka@su.se

Kontakt Lokalt råd för arbetsmiljö och lika villkor vid Institutionen för svenska och flerspråkighet

Dagens schema
Sök program & kurser