Centrum för tvåspråkighetsforskning

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Centrum för tvåspråkighetsforskning
Håll avstånd 2 meter. Keep ypur distance 6 feet.
  NCB12

  Konferens "The 12th Nordic Conference on Bilingualism (NCB12)" är inställd tills vidare

  The 12th Nordic Conference on Bilingualism ställs in på obestämd framtid på grund av COVID-19-pandemin.

  Modell över molekyler/nätverk

  Deltagare sökes till studie om språk och minne

  Just nu söker vi deltagare till en studie om språk, ordförståelse och minne. Studien går ut på att du utför en rad uppgifter och fyller i enkäter under ca 90 minuter. Som tack för hjälpen får du ett presentkort på 200 kronor efter avslutade uppgifter.

  Feskur Fiskur (färöiska)

  Plugga språk och litteratur på våra sommarkurser i Norden (Nordkurs) 2021. Sök senast 10/3

  Åk till Danmark, Finland, Färöarna, Island eller Norge i sommar och få nya vänner, åk på utflykter i storslagen natur och lär dig mer om våra grannländer. Studera nordiska språk och nordisk litteratur, som ger ca 10 ECTS-poäng. Kurserna ges under tre veckor i juni–juli. Du får stipendium som främst täcker resa och boende. Det är meriterande om du har läst svenska/nordiska språk eller litteraturvetenskap vid universitet i Sverige. Sök senast 10 mars.

  Folderomslag i vitt och orange med text om prjektet.

  Studenter sökes till tvärvetenskapligt konstprojekt. Anmäl dig senast 10/3

  In memoriam/In futurum är ett tvärvetenskapligt konstnärligt projekt med curatingstudenter vid Stockholms universitet (SU) och konstnärer som studerar vid Kungliga institutet för konst (KKH). Ett tema i projektet är språk (language).

  Snett bakifrån ser vi en ung man sitter i stol på en strand vid vattnet och läser i ipad

  Sommarkurser i Europa

  Vår institution har avtal med flera universitet i Europa. Ibland ger de sommarkurser som du som student hos oss kan söka. Håll utkik på deras webbplatser eller kontakta vår utbyteskoordinator för information. Ibland finns länkar direkt på vår avtalssida.

  Studenter som går under skylt med text Välkommen på Öppet hus i Södra huset. Före coronapandemin.

  Digitalt Öppet hus 10/3

  Stockholms universitet kommer att hålla ett digitalt Öppet hus 10 mars 2021. Du kommer att kunna kunna lyssna live till korta presentationer och ställa dina frågor till studievägledare, lärare och studenter via chatt. Vår institutions studievägledare kommer att vara tillgängliga via mejl och telefon.

  EU-flagga

  Studera i Europa: Erasmus+. Sök senast 15/3

  Byt ut en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet eller res till ett EU-land under en eller två terminer. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom Nordplus eller Erasmus+.

  Pedagogiska priset. Illustration: Sara-Mara

  Nominera till Årets lärare 2021 – ett pris för bra undervisning. Nominera senast 15/3

  Har du en bra lärare som borde uppmärksammas för sin engagerande undervisning? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Genom pedagogiska priset Årets lärare vill Stockholms universitet uppmärksamma goda pedagogiska insatser och deras betydelse för studenters lärande.

  Emanuel Bylund. Foto: privat

  Mot nya mål inom studiet av flerspråkighet och tanke. RJ Sabbatical till Emanuel Bylund

  Emanuel Bylund har tilldelats 1 214 000,00 kr för RJ Sabbatical, Riksbankens Jubileumsfond, för sitt projekt Mot nya mål inom studiet av flerspråkighet och tanke. Syftet med sabbatsåret är att skriva synteser av den omfattande forskning kring relationen mellan språk och tanke som Emanuel Bylund och hans forskarlag har bedrivit under det senaste årtiondet.

  Flaggor Norden

  NOS-HS medel till två projekt om språk och globalisering samt flerspråkighet och skrivande

  Nordisk samarbetsnämnd för humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning (NOS-HS) har inom sina Explorative Workshops beviljat medel till två projekt där språkforskare från Institutionen för svenska och flerspråkighet ingår.

  VT21 / Spring21

  Både distans- och campusundervisning vid institutionen hösten 2020 och våren 2021. FAQ

  Undervisning vid Centrum för tvåspråkighetsforskning vid Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler) sker under vårterminen 2021 mestadels online. Det kommer enbart vara ett fåtal tillfällen med undervisning och examination på campus under första halvan av våren. Läs också vår FAQ: Frågor och svar.

  i

  Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

  Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

  Institutionens information om distansundervisning:
  Mestadels distansundervisning vid institutionen hösten 2020