Undrar du också?

Om du är intresserad av tvåspråkighet hos barn kan du gå in på Skolverkets hemsida och ladda ner broschyren Två språk eller flera?
Broschyren behandlar vanliga frågor om tvåspråkig utveckling och ger råd till flerspråkiga familjer om hur de kan stödja sina barns utveckling i deras språk. Broschyren finns på 16 olika språk.

Fler vanliga frågor om andraspråksinlärning kan du läsa på följande hemsida: Nationellt Centrum för Svenska som andraspråk.

Svar på en del mer allmänna frågor om språk, t.ex. om hur många språk det finns i Europa och hur många ord det finns i svenskan, hittar du på Språkrådets hemsida: Fakta om språk.

Hus D

Stockholms universitet grundades 1878 som ett radikalt alternativ till de traditionella universiteten i Sverige.